Hoe champignons schoonmaken zonder ze te wassen!

Je weet toch dat champignons kun je beter niet wassen te omdat, handelend als een sponsneigen naar vullen met water? De beste manier om ze schoon te maken en de aarde te verwijderen is door ze snel af te spoelen onder koud water, ze borstelen voor of eventueel ze wrijven zachtjes met een doek of met vochtige papieren handdoeken. Als er Grotere grondresten kun je eraf schrapen met een klein mesje. Op de markt vind je ook speciale borstels opgedragen aan onze bosvrienden.

Iemand gebruikt krantenpapiermaar we raden dit niet aan omdat hierdoor een deel van de inkt waarmee het is afgedrukt kan vrijkomen.

Voordat ze gedroogd worden, moeten ze droge put en dan in dunne plakjes gesnedenongeveer 5 mm. Dat is het, verder hoef je niets te doen 🙂 🙂

Opgeslagen onder: Geen categorieGetagd met: