Hur man rengör svampar utan att tvätta dem!

Du vet väl att svampar skulle vara bättre att inte tvätta dem också eftersom han agerar som en svamptenderar att fyllning med vatten? Det bästa sättet att rengöra dem och få bort jord är att skölja dem snabbt under kallt vatten, borsta dem före eller eventuellt gnugga dem försiktigt med en trasa eller med fuktade pappershanddukar. Om det fanns några större jordrester kan du skrapa bort med en liten kniv. På marknaden hittar du också specialborstar tillägnad våra vänner i skogen.

Någon använder tidningspappermen vi rekommenderar inte det eftersom det kan frigöra en del av bläcket som det trycktes med.

Innan de torkas måste de torka väl och därefter skuren i tunna skivorca 5 mm. Det är det, inget annat du behöver göra 🙂 🙂

Filed under: OkategoriseradeTaggad med: